Kuih raya paling senang abad ni jatuh kepada , drum roll ******** ALMOND CLUSTER!
Serious talk memang senang yang amat, tempat kedua jatuh kat cornflakes madu juara tahunan dah turun pangkat,
Bahan2
- Callebaut chocolate Medium Fluidity 54.5 % Dark Callet - 300 g
- Beryls Chocolate Compound Coins - 300 g
- Almond strip - 500 g
- Paper cup
*Mix milk chocolate & dark chocolate supaya ada rasa lemak2 pahit gitu, kalau milk chocolate sahaja terlalu manis*
Cara-Cara
- Bakar almond di dalam oven 30 mins suhu 175 , (bakar api atas bawah), selalu tengok dan kacau setiap selang 10 mins takut hangus, biarkan sejuk
- Guna teknik double boil campurkan 2 jenis coklat biarkan cair, Tutup api
- Gaul almond yang sudah sejuk kedalam coklat.
- Masukkan ke dalam acuan paper cup, biarkan seketika di luar, sebelum masukkan ke dalam fridge bahagian bawah
- Biarkan sejuk selama 40 minit,
- Sedia untuk dimakan.
Selamat mencuba, doakan saya di murahkan rezeki selalu.
No comments:
Post a Comment